Hoe onderhoud je een soms gebruikt voertuig?


Hoe zelf auto onderhouden?

Wij geven je 11 bespaartips voor het onderhoud van je auto.

 1. Betaal zelf voor schade aan de auto. …
 2. Rij volgens het boekje. …
 3. Doe een autohoes over de auto. …
 4. Hou vloeistoffen zelf bij. …
 5. Zorg zelf voor de juiste bandenspanning. …
 6. Help de motor en z’n filters. …
 7. Vervang lampen zelf áls dat mogelijk is. …
 8. Gebruik tweedehands onderdelen.

Hoe gaat je auto het langst mee?

heb je jaren extra plezier van je auto.
20 tips om je auto zo lang mogelijk in leven te houden

 1. Kies je weg zorgvuldig. …
 2. Gebruik je rem om te remmen. …
 3. Laat je airconditioning aan. …
 4. Koppeling-management. …
 5. Gebruik je garage.

Wat moet je weten over je auto?

Auto’s hebben meer nodig dan brandstof en motorolie om goed te functioneren. Koelsystemen hebben koelvloeistof nodig, de ruitensproeiers hebben water en een reinigingsmiddel nodig en de versnellingsbak, remmen en vaak ook de koppeling hebben ook speciale vloeistof nodig.

  Auto trilt, voelt alsof hij niet veel kracht heeft, versnellingspook trilt en uitlaat ruikt naar benzine (en was harder)

Hoe lang kun je met een auto rijden?

Hoeveel kilometer een auto kan rijden is ook afhankelijk van het soort brandstof. Zo is de levensduur van een dieselmotor ongeveer 400.000 kilometer. De levensduur van een benzinemotor komt neer op ongeveer 300.000 kilometer.

Hoe onderhoud je je auto goed?

Echt goed autoonderhoud: de 10 beste tips!

 1. Haal je voet van de koppeling. …
 2. Zet je auto in de garage. …
 3. Geef af en toe goed gas. …
 4. Rijd weinig superkorte stukken. …
 5. Tank op tijd. …
 6. Start je auto in zijn vrij. …
 7. Denk om je lak. …
 8. Gebruik de juiste olie voor een langere levensduur van je auto.

Waar op letten bij onderhoud auto?

Het best is om jaarlijks je auto een beurt te geven, je kan dan wisselend een grote en kleine beurt doen. Elke auto heeft een onderhoudsschema, vanuit de fabrikant, waarop staat wat wanneer moet gebeuren. Dus wanneer een luchtfilter, remvloeistof, brandstoffilter, of bougies moet worden vervangen is hierop te lezen.

Is 200.000 km veel voor een auto?

200.000km kan prima, al ligt dat wel aan het type auto. Los gezien van de gedane onderhoud, is een simpel trucje dat je gewoon even moet zoeken op occasions van hetzelfde type auto dan die je op het oog hebt en te kijken welke maximale kilometerstanden je vind voor het model. Houdt daarbij een rek aan van 150.000 km.

Is 100.000 km veel voor een auto?

Conclusie. Je mag concluderen dat het geen kwaad kan om een auto te kopen met ‘wat meer’ kilometers. Een tellerstand zegt lang niet altijd alles. Vroeger kwamen boven de 100.000 kilometer de hoge rekeningen.

  Welke motoren zijn krachtiger?

Welke auto motoren gaan het langste mee?

Volgens het Amerikaanse onderzoeksbureau J.D. Power kun je het beste gaan voor Lexus, Porsche, Toyota of Volkswagen. Het Britse What Car maakte een top zes van Suzuki, Lexus, Toyota, Kia, Mitsubishi en Subaru. De conclusie is dus duidelijk: met een Japanse auto, met name een Toyota of een Suzuki, zit je vaak wel goed.

Hoeveel km stand is veel voor een auto?

Als de teller de 250.000 of 300.000 passeert, spreken we van een zeer hoge kilometerstand. 300.000 km kan voor sommige wagens trouwens al het einde betekenen, maar het zijn ook geen uitzonderingen als er nog een paar ton bijkomt. Sommige auto’s halen tot 600.000.

Is een auto van 10 jaar oud?

De gemiddelde leeftijd van personenauto’s in Europa komt langzaam in de buurt van 10 jaar. Dat blijkt uit cijfers van ACEA, de vereniging van Europese autofabrikanten. De gemiddelde leeftijd van auto’s in de EU ligt volgens hen inmiddels op 9,73 jaar. Ter vergelijking: tien jaar geleden was dat nog 8,4 jaar.

Wat is de maximale kilometerstand van een motor?

Hoe lang een motor mee gaat is afhankelijk van het onderhoud en hoe er mee gereden is. Een redelijke verwachting van een benzine motor is 250.000 km. Hoe lang deze motor nog mee kan is afhankelijk van de huidige staat van de motor.

Is 50000 km veel voor een motor?

Rond de 50.000 km op de teller is het zeker aan te raden om de staat te controleren.

Wat is een hoge kilometerstand voor een motorfiets?

Als je motorbladen leest is daar vaak een rubriek met een naam als Marathonmotor of Duurtest. Hier worden motoren met een hoge tellerstand gekeurd of zelfs helemaal uit elkaar vertrokken en nagemeten. De overgrote meerderheid zit na 50.000km, of zelfs na een paar ton, nog ruim binnen de slijtagenormen.

  Verbetert het inschakelen van de neutrale stand bij een automatische transmissie de remwerking om onmiddellijk te stoppen?

Is 100000 km Veel?

Tweedehands auto met weinig kilometers niet altijd beter

Vroeger werd er gedacht dat je geen auto moest kopen met een tellerstand van meer dan 100.000 kilometer. Dat is (zeker tegenwoordig) absolute onzin. In veel gevallen is het zelfs beter om voor een wat hogere tellerstand te gaan.

Is 125000 km veel voor een auto?

Benzinemotoren gaan gemiddeld 250.000 kilometer mee. Bij goed onderhoud kan het vaak nóg meer kilometers maken. Dieselmotoren houden het langer vol. Zij kunnen zeker de 350.000 op de kilometerstand aantikken.

Wat is belangrijker aantal kilometers of bouwjaar?

Dat hangt een beetje af van het aantal kilometers dat u zelf op jaarbasis gaat rijden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat bij veel kilometers op jaarbasis de kilometerstand belangrijker is. Bij weinig kilometers op jaarbasis zal het bouwjaar zwaarder wegen. Na 7 jaar 140.000 km is 20.000 km/jaar.